Pompoenbavarois, boerenkaaskroket, hartige mini-paddenstoelencake, bruschetta romige geitenkaas / kerstomaat, hartige hangop groentedip, tapenadebroodrolletjeslollie (onthoud die voor Scrabble), saucijzenhapje (ken ik als empanada), appel-witlofsalade en bladerdeegvisjes met zalm: het kon niet op met de recepten! Het werd een feestje voor het oog. En voor de buikjes . .
Code Rood
10 van ons hadden de code rood sneeuwstorm getrotseerd en het bedrijventerrein van Reeuwijk weten te bereiken. Een klein maar gezellig clubje stond tenslotte in de professionele keuken bijeen met een alcoholvrij welkomstdrankje. Onder leiding van Sander en zonder Femke – met de decemberdrukte werken ze in ploegendienst – maar met de hulp van stagiaire Marleen kregen we een korte inleiding en uitleg van de opzet van de avond.
Samenwerken
De ingrediënten voor alle bovenstaande hapjes stonden keurig voor ons klaar en in groepjes van twee gingen we enthousiast aan de slag. Leuk, zo leer je elkaar weer eens op een andere manier kennen! Om een uur of acht waren we klaar en het resultaat was verbluffend mooi! Op dienbladen droegen we onze creaties naar boven, waar in een knusse ruimte een lange tafel sfeervol in kerstsfeer gedekt was.
Kleine groep, intieme sfeer, goede gesprekken, kaarslicht en verrukkelijk (veel) hapjes.
Tevreden en zeer voldaan groeven we met hulp van Sander – met sneeuwschuiver – onze auto’s weer uit. Een avontuurlijk avondje!
Els Groot, Els Groot Wijnworkshops